ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

INTENTEU DEIXAR AQUEST MÓN MILLOR DE COM US EL VAREU TROBAR. Baden Powell, 1857. Fundador dels Scout.

TRACTEM RESIDUS VOLUMINOSOS

TRACTEM RESIDUS VOLUMINOSOS

Recuperem una part dels residus voluminosos (RV), i amb la resta generem energia elèctrica.

La nau de tractament de residus voluminosos disposa d`una zona de recepció i classificació dels residus de gran volum per tipus: electrodomèstics de línia blanca amb i sense CFC, equips electrònics i informàtics i la resta de voluminosos. En aquesta classificació es separen els que són reparables dels que no, passant els primers als tallers i els segons a gestió final. Esquema general:

En aquesta classificació se separen els que són reparables dels quals no, passant els primers als tallers i els segons a gestió final.

La planta disposa d`un taller de reparació d`electrodomèstics de línia blanca, un d`equips electrònics i informàtics i un taller de fusteria per a la reparació de mobles. A la nau es realitza la gestió final d`electrodomèstics de línia blanca que consisteix en recuperar els materials valoritzables, principalment metalls i retirar aquells components perillosos, com són els gasos refrigerants (CFC), l`oli mineral usat i els components electrònics que puguin dur, entre altres.

Els RV d`origen domèstic inclouen mobles i estris, RAEEs (Residus d`aparells elèctrics i electrònics), electrodomèstics de línia blanca amb CFC com són frigorífics, congeladors, aires, etc.; electrodomèstics de línia blanca sense CFC com ara rentadores, forns, microones, etc.; i electrodomèstics de línia marró com ara televisors, equips informàtics, d`àudio, de vídeo, etc.

Tots els productes reparats es traslladen als punts de venda de la Fundación Deixalles per a la seva comercialització. I els ingressos que es perceben per la venda dels mobles, electrodomèstics i equipaments electrònics reparats es tradueixen en un més petit cost de la tarifa a abonar per l`usuari.

Vols saber-ne més?